Ceny świątecznego menu u Gessler powalają. Szok, ile trzeba zapłacić za kilogram grzybów!
Magda Gessler oferuje wigilijne potrawy i przysmaki według własnej receptury. Można je kupić w restauracji "U Fukiera". Jednak ceny mogą przerazić zwykłego zjadacza chleba. Szokuje zwłaszcza cena suszonych grzybów.

Magda Gessler od lat uchodzi za niekwestionowany autorytet w dziedzinie kulinariów. Słynna restauratorka prowadzi kilka lokali w stolicy, z których flagowymi przedsięwzięciami są "Polka" i "U Fukiera". Szefowa "Kuchennych rewolucji" ma tłumy niezależnie od sezonu, lecz mimo to wychodzi z kolejnymi pomysłami, które mają na celu napędzić klientelę.
Gessler stworzyła własną markę lodów Ice Queen i otworzyła punkty sprzedaży w Warszawie oraz różnych miastach Polski. Po lody rzemieślnicze w oryginalnych smakach sporządzone według rodzinnej receptury ustawiają się długie kolejki, choć ceny do niskich nie należą. Gdy w czasie pandemii branża gastronomiczna liczyła straty, przedsiębiorcza restauratorka uruchomiła sprzedaży gotowych dań. Jednak internautom włos się na głowie jeżył na widok cen w nowo otwartym lokalu na Wilanowie.
Za gołąbki trzeba zapłacić 65 zł, a za słoik rosołu lub pomidorowej aż 60 zł. Mały słoiczek samych kopytek kosztuje 20 zł, a placek drożdżowy na deser 50 zł. Zaserwowanie niedzielnego obiadu z dań od Gessler to wydatek 200 zł - opisywał menu "Super Express".
Świąteczne menu Magdy Gessler. Ponad 1000 złotych za kilogram suszonych grzybów
Magda Gessler już tradycyjnie wykorzystała okres Bożego Narodzenia do tego, żeby wypromować swoją kuchnię. W restauracji "U Fukiera" można kupić gotowe potrawy wigilijne, przysmaki i produkty sygnowane nazwiskiem słynnej restauratorki. Ceny wigilijnych potraw u Magdy Gessler mogą jednak porazić przeciętnych zjadaczy chleba.
Jednym z najdroższych produktów w delikatesach gwiazdy są suszone grzyby. Gessler oferuje borowiki i podgrzybki - pokrojone na kawałki lub same kapelusze. Za 25 g kapeluszy borowików należy zapłacić 29 zł, czyli kilogram kosztuje aż 1160 złotych. Tańsze są borowiki krojone - 19 zł za 25 g, co daje 760 zł za 1 kg.
Przebitka w stosunku do podobnych ilości w popularnych marketach jest dwu-, a nawet trzykrotna. Niemniej Magda Gessler zaręcza, że grzyby z jej stoiska są wysokiej jakości i co za tym idzie - mają lepsze walory smakowe.
Skusicie się?
Choinki gwiazd 2021: Szelągowska na biało, Przetakiewicz na złoto, ubogo u Moro [GALERIA]
