Kuchenne Rewolucje w Tarnowskich Górach. Restauracja Śląsko gościno
Obserwuj w Google News

Kuchenne Rewolucje w Tarnowskich Górach. Gessler była załamana

Ida Świerkocka
1 min. czytania
15.09.2017 08:46
Zareaguj Reakcja

Kuchenne rewolucje w Tarnowskich Górach za nami. Magda Gessler wprowadziła nowe porządki w restauracji Śląska Gościno, która po zmianie nazwana została Modrą.

Kuchenne Rewolucje w Tarnowskich Górach. Gessler była załamana
fot. Kuchenne Rewolucje/player.pl/TVN

Magda Gessler miała bardzo trudne zadanie. Atmosfera w restauracji Śląska Gościno w Tarnowskich Górach była bardzo napięta. Szefowa kuchni Kasia nie radziła sobie z personelem. 

Głównym problemem w Śląska Gościno był nie brak talentu kucharek, ale właśnie konflikty, które rozgrywały się między pracownikami restauracji. Magda Gessler w pewnym momencie czuła się bezsilna, ale nie poddawała się.

– Mieliśmy problemy z pracownikami i z pozyskiwaniem nowych pracowników. Ponadto, w restauracji było bardzo mało osób w tygodniu, natomiast w weekendy dość sporo. Jesteśmy restauracją przy bardzo ruchliwej ulicy. W ciągu dnia wiele aut przejeżdża obok i zastanawialiśmy się, dlaczego tych ludzi nie ma u nas – przyznała bez ogródek pani Kasia, właścicielka restauracji.

Po zmianie restauracja Śląska Gościno została nazwana Modrą. Oto propozycje Magdy Gessler z Kuchennych Rewolucji:

Żur zabielany z chrzanem na naturalnym zakwasie z wędzoną kiełbasą i ziemniakami – 14 zł
Deser tata z mamą (kisiel owocowy na winie/puszysty kogiel mogiel) – 15 zł
Dwa tafle (galert wieprzowy/studzienica/warzywniak) – 15 zł
Pierogi z mięsem z kaczki i wątróbką – 20 zł
Rolada z kaczki/sos śliwkowy/powidła śliwkowe, kluski/sałatka z modrej kapusty/pierogi z kaczki – 47 zł

RadioZET.pl/SI

####default####