Kuchenne Rewolucje w Szklarskiej-Porębie. Restauracja Kanion
Obserwuj w Google News

Kuchenne Rewolucje w Szklarskiej-Porębie. Gessler: kompletne g*wno

Ida Świerkocka
1 min. czytania
24.11.2017 10:42
Zareaguj Reakcja

Kolejny odcinek "Kuchennych rewolucji" już za nami. I tym razem nie zabrakło dużych emocji.

Kuchenne Rewolucje w Szklarskiej-Porębie. Gessler: kompletne g*wno
fot. TVN/player.pl

Kolejne „Kuchenne rewolucje" za nami. Tym razem Magda Gessler zawitała do Szklarskiej Poręby, gdzie prowadziła metamorfozę restauracji Kanion.

W popularnej turystycznej miejscowości Agata i Marek wybudowali nowoczesną restaurację. Szefem kuchni jest Artur, który z najlepszymi ocenami ukończył szkołę gastronomiczną i został podkupiony przez Marka od konkurencji.

Niestety, restauracja od początku nie zyskała sympatii gości. Klientów nie zachęciły nawet zmiany, które zostały wprowadzone w menu. Na początku właściciele serwowali gościom potrawy z przegrzebków i kalmarów. Teraz w karcie można znaleźć różne dania, w tym włoską pomidorową z bazylią, żurek, kwaśnicę czy pizzę. Niepowodzenia powodują napięcia. Szef kuchni coraz gorzej reaguje na krytykę.

Magdzie Gessler także nie zasmakowały dania, których spróbowała podczas pierwszego dnia wizyty w Szklarskiej

– Kompletne g*wno – oceniła kuchnię Magda Gessler.

Gessler postanowiła zmienić nazwę restauracji na Bistro Sztufada i wprowadzić do menu dania kuchni polskiej. Goście mogą skosztować teraz m.in. wołowej sztufady szpikowanej słoniną w sosie grzybowym z sałatką buraczano-paprykową, pieroga z farszem wołowym z sosem czosnkowym i pomidorowym, tatara wołowego z cebulką, ogórkiem i kurkami, kremu z grochu z pierożkiem wołowym oraz karpatki z musem malinowym i ajerkoniakiem.

Zrzut ekranu 2017-11-24 o 10.38.25
fot. Facebook

RadioZET.pl/SI

####default####