Obserwuj w Google News

Kuchenne rewolucje w Sztumie. Znów wojna o mrożonki!

Ida Świerkocka
1 min. czytania
31.03.2017 13:03
Zareaguj Reakcja

„Kuchenne Rewolucje” nabierają tempa. Tym razem Magda Gessler zawitała do  Sztumu, gdzie udoskonaliła kolejną restaurację. Jak zakończyła się rewolucja? Co działo się w 7. odcinku kulinarnego show TVN?

ons.pl

Kuchenne Rewolucje: Dom Sztum

Magda Gessler odwiedziła restaurację Przedzamcze, której właścicielem jest pan Zbyszek. Mężczyzna po rozwodzie z żoną nie potrafił poradzić sobie z prowadzeniem biznesu. Restauratorka wychwyciła to od razu – menu restauracji było po prostu nijakie, a składniki, z których przygotowywano dania, kiepskiej jakości. Mrożonki, nieapetyczne wyroby mączne w połączeniu z nieestetycznym wystrojem sprawiły, że Podzamcze zaczynało upadać. Uparta szefowa kuchni także nie pomagała.

Magda Gessler zaczęła rewolucję od wyrzucenia jedzenia z kuchni. Mrożonemu mięsu powiedziała stanowcze „nie”. Postanowiła, że nowa restauracja będzie nazywać się Dom Sztum, a w jej menu znajdzie się kuchnia polska, która jest konikiem restauratorki.

Jaki był efekt zmian? Gessler była zadowolona. Ale czy panu Zbyszkowi uda się utrzymać wysoki poziom? To pokaże tylko czas. Mielibyście ochotę zawitać do Domu Sztumu?

„Restauracja odmieniona... Piękny, jasny, pastelowy wystrój, jak w domu faktycznie. Jedzonko pyszne... zupa z białych warzyw pięknie podana i pyszna... Polędwica wołowa idealna i sos chrzanowy. Ceny przystępne. Naprawdę polecam mam nadzieje, że poziom będzie zachowany" – oceniła zmiany Gessler.

Fani Kuchennych rewolucji, którzy nie mają telewizora albo nie zdążyli obejrzeć na żywo, mogą zobaczyć odcinek 7. z restauracji Przedzamcze w Sztumie online w internecie na platformie player.pl. 

RadioZET.pl/SI

####default####